Sport, cultuur en recreatie zijn de drie punten waarop veelal bezuinigd wordt. Dit betekent dat je slim moet omgaan met het geld dat er wel beschikbaar voor is. Er moet dus worden gekeken worden naar gratis en betaalbare manieren voor om vrijetijdsbesteding mogelijk te houden in Rotterdam.

Meer straatartiesten in het Rotterdamse straatbeeld

Niet alleen zorgen straatartiesten voor een gezellig en levendig straatbeeld. Het is ook een kans voor jonge of beginnende artiesten om een publiek te ontwikkelen. En voor de bevolking van Rotterdam een kans in contact te komen met andere genres van muziek. Terwijl er telkens bezuinigt wordt op cultuur, wil de NRP op deze manier meer cultuur de stad in brengen zonder dat het geld hoeft te kosten.

Rotterdampas gratis maken voor studenten en scholieren

De NRP vindt algemene en culturele ontwikkeling een belangrijke zaak. Daarom is het een goede zaak dat kinderen met school op uitstapjes kunnen. Niet alleen voor het plezier maar ook om te leren. Ook kunnen ouders op deze manier op vrije dagen met hun kinderen opstap. Gezinnen met een laag inkomen hebben hier baat bij uitstapjes voor kinderen en schoolreisjes worden goedkoper.

Re-introduceren buurthuizen in het Rotterdamse straatbeeld en het stimuleren wijkinitiatieven

De wereld verbeteren begint bij jezelf. Het is een mooie uitspraak en in het geval van buurthuizen zeker waar. In een buurthuis hebben mensen de kans inspraak te hebben over hun buurt. En inzicht in wat er in hun omgeving gebeurd. Hier door ontstaat er saamhorigheid. Er komt ook een grotere sociale controle uit voort. Dit draagt bij aan veiligere wijken en blije bewoners.

Wijkfestivals zoals Paradie Overschie terug brengen

“Festival Paradie Overschie weer groot succes” RTV Rijnmond was erg lovend over de laatste editie van het festival. Het bracht leven in Overschie, er was voor iedereen wat te vinden en het was ook breed bekend in Rotterdam. Kort gezegd; Paradie Overschie bracht veel plezier voor iedereen in de wijk en omgeving en het is jammer dat dit soort projecten niet meer op deze schaal plaats vinden.

In stand houden uitgaanscultuur centrum

Rotterdam is een bruisende stad, compleet met een bruisend nachtleven. Zeker nu het Schiekadeblok (Annabel en Biergarten) gesloopt lijkt te worden, wil de NRP zich hard maken voor het behoud van locaties om stoom af te blazen. Ook willen we dat de feestgangers het zo veel mogelijk hun gang kunnen gaan dus bijvoorbeeld nachtOV en meer buitenurinoirs te regelen

Overnachten op volkstuinen moet mogelijk blijven

Voorlopig blijft het mogelijk om op volkstuinen te overnachten. De maatregel die het overnachten zou verbieden is ingetrokken. Nog wordt er gesproken om het in de toekomst af te schaffen. Het argument dat hiervoor gevoerd is voornamelijk veiligheid. De NRP wil kijken naar mogelijkheden hoe het overnacht op een veilige manier mogelijk kan blijven.

Navigatie

Een partij voor Rotterdam

Rotterdam hoort niet vanuit Den Haag geregeerd te worden. Wij willen geen korte termijn plannen meer maken. Het is tijd dat er gehoor wordt gegeven aan de kreten van de Rotterdammers. Klik hieronder om meer te lezen over onze missie.

Vele handen maken licht werk

Maak nu onderdeel uit van de toekomst. Help ons met het bouwen van een blijvende toekomst voor onze geliefde stad. Denk vooruit en niet achteruit. Schrijf je nu in als lid van de Nieuwe Rotterdamsche Partij!