Kies voor de toekomst

Wie zijn wij
De partij

De nieuwe Rotterdamsche partij is een politieke beweging binnen de gemeente Rotterdam voor het verbeteren van het democratisch landschap in onze stad. Op de Coolsingel wordt er niet genoeg geluisterd naar wat nou écht speelt in de wijken. Niet lullen maar poetsen zeggen we dan dus we nemen het heft in eigen handen.

Kies voor elkaar

Onze missie
Ons Rotterdam is een groot Rotterdam

Investeren in de toekomst en in de jeugd

Rotterdam is een wereldstad. De grootste haven van Europa en op één na grootste stad van Nederland. Wij willen een Rotterdam dat vóór loopt op de zaken en niet erachter. Het is belangrijk om te investeren in de toekomst en niet alleen naar het verleden te kijken. Wij vinden het belangrijk om te investeren in de jeugd en het arbeidsklimaat van onze stad. Alleen zo kunnen we vasthouden het mooie dat we hebben.

Ons Rotterdam is een klein Rotterdam

Meer aandacht aan de wijk

Rotterdam is een stad gevormd uit vele dorpen. Dit betekent dat alle Rotterdamse wijken veel van elkaar verschillen. Sinds de afschaffing van de deelgemeenten is er geen vertegenwoordiging van de verschillende wijken terwijl het juist belangrijk is dat je directe leefomgeving de aandacht krijgt die het verdient. De gemeente weet onvoldoende wat er nou daadwerkelijk in de wijken speelt. Wij zetten ons dan ook in voor meer aandacht aan de wijken zelf en de gebiedscommissies meer bij daadwerkelijke besluitvorming te betrekken.

Ons Rotterdam is óns Rotterdam

Meer macht naar het volk

Afschaffen van de deelgemeentes, samenvoegen van gemeentes. Den Haag legt dit allemaal op aan ons. Juist daarom is het belangrijk om op een partij te stemmen zonder Haagse banden. Wij zullen altijd naar de bevolking luisteren en beloven de uitslag van referenda te respecteren. Het stadhuis behoort het volk te dienen.

"Want Rotterdam is ónze stad"

Onze kernwaarden

Vernieuwend

We zullen altijd investeren in de toekomst van onze mooie stad. Geen korte termijn denken

Democratisch

Wat de Rotterdammers willen is wat wij naleven. Wij zullen altijd de uitkomst van een referendum respecteren zelfs al is het raadgevend

Rotterdams

Een partij uit Rotterdam voor Rotterdam. Weten waar je hart ligt