Een grote stad als Rotterdam vereist ook een grote organisatie. De NRP wil de gemeente moderniseren en zo effectiever aandacht aan de burger kunnen geven.

Privatisering van gemeentebedrijven en verkopen van aandelen is kortetermijndenken

Wij als NRP willen onze Rotterdammers beschermen tegen de grote bedrijven die alleen maar aan snel makkelijk geld kunnen denken. Partijen die een Eneco zouden kunnen opkopen zullen Eneco willen inzetten om er snel en makkelijk geld uit te halen. Hierdoor zal het innovatieve uit dit mooie bedrijf worden verwijderd en het omgetoverd worden tot een vieze fabriekshal waar alleen geld verdient mag worden. Willen dat Eneco een duurzame koers ingaat, heb je als gemeente veel meer overwicht wanneer je een grootaandeelhouder bent.
Wij willen een bedrijf als Eneco houden en ervoor zorgen dat zij zich verder kan ontwikkelen op duurzaamheid en toekomstgerichtheid. Hierdoor zorgen wij voor schone energie voor de volgende generatie maar ook voor een bedrijf dat in de toekomst ook nog relevant is en mee kan doen in de energiemarkt. Het een stukje trots, wij moeten dit stuk trots niet loslaten maar vasthouden en koesteren, want uiteindelijk verkopen we een bedrijf met veel potentie en kan het alleen in handen komen van partijen die deze potentie er niet uit gaan halen.
Waarom zouden we de kip met gouden eieren verkopen? Kijk naar wat er gebeurden met de privatisatie van Essent en Nuon. Beiden waren hoofdelijk in handen van gemeenten en provincies, en zodra de aandelen in de handen van buitenlandse investeerders kwamen werden duizenden banen naar het buitenland verplaatst.

Gemeente Rotterdam digitaliseren - Rotterdam ONline

Rotterdam mist ten opzichte van andere gemeenten zoals Lansingerland een online omgeving. Wij dienen net zoals Lansingerland een omgeving te hebben waar allerlei gemeente zaken geregeld kunnen worden. Denk hierbij aan inschrijvingen, aanvragen van rijbewijs of paspoort en  allerlei andere gemeente zaken. Hierdoor halen we ook veel druk van de gemeente kantoren af. Doordat zaken als een paspoort aanvragen allemaal in een voortraject online wordt gedaan is alles ook overzichtelijker voor ons. Waardoor wij makkelijker gegevens kunnen inzien van onze Rotterdammers en hun beter kunnen helpen met hun gemeenten zaken. Paspoort, ID en rijbewijzen willen wij in samenwerking met POST NL naar onze Rotterdammers brengen, waardoor je niet naar de stadskantoren meer hoef te gaan om dit te halen. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat onze oudere Rotterdammers ten aller tijden hun gemeentezaken nog kunnen regelen bij onze stadskantoren.

Uitbreiding gebieden waar knalsensoren worden toegepast rondom de jaarwisseling

Elk jaar ondervindt Rotterdam schade aan de jaarwisseling, financieel maar ook onze Rotterdammers zijn soms het slachtoffer van het onbehoorlijke gebruik van vuurwerk. Dit gaat in de meeste gevallen gepaard met illegaal vuurwerk. De NRP wilt hier iets tegen doen, want we moeten onze Rotterdammers beschermen van de mensen die de verantwoording van vuurwerk bezit niet aan kunnen. Maar willen de mogelijkheid behouden van het afsteken van vuurwerk door onze Rotterdammers wel bij de Rotterdammers houden. Hierbij willen we de knalsensoren gebruiken. Er zijn al testen mee geweest in Ommoord en wij willen dit systeem in zetten door heel Rotterdam.

Effectievere en strengere aanpak zwerfafval

Wij als NRP willen het zwerfafval naar een acceptabel niveau krijgen. Hiervoor hebben wij handen nodig, want uiteindelijk maken vele handen licht werk. Daarom willen wij in samenwerking met de buurtinitiatieven de straten en buurten schoonmaken in augustus. Hierna zal het door de Roteb onderhouden worden zodat het op het gewenste niveau blijft. De deelnemende buurtinitiatieven zullen we dan ook belonen met een buurt BBQ in de zomer.
Wij willen hierna natuurlijk de buurtinitiatieven graag hierbij betrokken houden, want samen houden wij Rotterdam schoon. Daarom willen wij de schoonste straat prijs gaan uitreiken aan de straat die het best onderhouden blijft na augustus. Hiermee hopen we betrokkenheid te creëren en ervoor te zorgen dat wij samen Rotterdam schoonhouden.

Navigatie

Een partij voor Rotterdam

Rotterdam hoort niet vanuit Den Haag geregeerd te worden. Wij willen geen korte termijn plannen meer maken. Het is tijd dat er gehoor wordt gegeven aan de kreten van de Rotterdammers. Klik hieronder om meer te lezen over onze missie.

Vele handen maken licht werk

Maak nu onderdeel uit van de toekomst. Help ons met het bouwen van een blijvende toekomst voor onze geliefde stad. Denk vooruit en niet achteruit. Schrijf je nu in als lid van de Nieuwe Rotterdamsche Partij!